Wallabies:D - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Sil Scholte - WaarBenJij.nu Wallabies:D - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Sil Scholte - WaarBenJij.nu

Wallabies:D

Door: silenadriaan

Blijf op de hoogte en volg Sil

01 November 2010 | Australië, Melbourne

Lieve menschen,

We zijn in Aussie:)! Weg uit NZ dus, waarin we de laatste twee weken nog een hele mooie trip hebben gemaakt. Na ongeveer twee weken te hebben gewerkt op verschillende wijngaarden (we werkten namelijk voor een bedrijf, Ace Viticulture, dat werd ingehuurd door eigenaars van wijngaarden om blaatjes te plukken) zijn we weer op pad gegaan om nog wat mooie natuur te zien van het zuidereiland. Op aanraden van Hans & Nienke zijn we naar het Abel Tasman National Park gegaan, waar je dwars door wilde bossen loopt en over gouden stranden met helderblauw zeewater. Vanuit Blenheim hebben we dus de bus gepakt en zijn we eerst nog een nachtje in Motueka gebleven om proviant in te slaan en om een kayak-tour en campingplaatsen te regelen voor in het park. Nadat we een goede planning hadden gemaakt konden we daar zelfs (gratis!) nog even luxe uitbubbelen in een whirpool voordat we de wildernis ingingen. Ook kwamen we er die avond nog achter dat het misschien wel slim was, op zich, om een vlucht terug naar Auckland te boeken, aangezien vanuit daar onze vlucht naar Melbourne vertrok. Gelukkig staan moeders en zussen altijd voor je klaar (tnx Vic, Ali en Paula) om dat soort dingen te fixen:).

De volgende morgen werden we vroeg opgehaald om het eerste stuk van onze reis te kayaken met een guide. Het was best speciaal om op zee te kayaken en langs stijle rotswanden en in grotten te varen. En ook een supermooi begin van onze survivaltocht! Onze (speciaal ingepakte) tassen werden op een strand gedropt door een watertaxi, zodat we die in de middag op konden halen en daarna verder konden hiken. We hadden maar een paar kledingstukken, eten en campeerspullen meegenomen, maar de tassen waren alsnog redelijk zwaar (al onze andere spullen konden we heel chill achterlaten bij het watertaxi-bedrijf, die ons aan het eind van onze reis ook weer op zou halen uit de bush)! Na het kayaken zijn we begonnen met het lopen van 'The Coastal Track' (op onze sneakers!): vlak langs de zee! We moesten die dag ook meteen een stuk wadlopen. Dat moesten we later op de reis ook nog een paar keer doen dus we moesten het tij steeds goed in de gaten houden zodat we wel zouden kunnen oversteken. Die eerste nacht hadden we ons tentje vlak naast de slenk gezet en we konden dus in de ochtend mooi het tij zien opkomen (gaat opeens heel snel!).

De tweede dag was de zwaarste dag van onze 4 daagse reis. We hadden voor onszelf een afstand van 22 km gepland over steile heuvelruggen (kliffen) en langs diepe ravijnen. Natuurlijk liepen we het stukken sneller dan dat de bordjes langs het pad aangaven. :P (met sil wandelen is een soortvan marathon, maar ati vond het eigenlijk ook wel een lekker tempo). Wat we heel gaaf vonden is dat we elke nacht helemaal alleen in de bush konden slapen. De meeste mensen sliepen namelijk in zogenaamde 'huts'. En het was nog off-peak seizoen dus redelijk rustig in het park.
De volgende ochtend moesten we om 6 uur (!) opstaan om de grootste slenk over te steken. Omdat we geen slippers bij ons hadden moesten we het blootsvoets doen wat redelijk (uchum) pijnlijk was. De zonsopgang was wel echt mooi boven de zee en de jungle. Die avond kwamen we aan in 'Mutton Cove', het noordelijkste puntje van het park. We hebben dus in 3 dagen het hele park belopen! :D Als traktatie mochten we toen eindelijk onze snickers opeten: inmiddels slappe hangerts. wel erg lekker! :D Ook was daar eindelijk een fire-pit zodat we de sandflies en muggen eindelijk tegenstand konden bieden met rookwolken. Sil was namelijk alweer redelijk opgezwollen door gigantische muggenbulten wat zijn humeur soms een dipje gaf. :P Ati is ook helemaal lek geprikt, maarja dan hadden we maar insectenspray moeten meenemen (wat overigens wel als necessity in het parkboekje stond, uchum). Goede schoenen komen de volgende keer ook wel van pas. Ondanks dat was het echt fantastisch mooi; echte bounty stranden en ook nog eens helemaal leeg. Onze vrije mojo's dreven boven (bij het naaktzwemmen, uchum zie foto).

Nadat we nog snel een duik in zee hadden genomen op de laatste ochtend, zijn we weer een stuk terug gelopen om door de aqua-taxi te worden opgepikt. Een boot met een motor van 225 pk zorgde voor een spectaculaire afsltuiting van de reis. Ook merkten we toen hoeveel geluk we met het weer (zonnig en een strak blauwe lucht :P) hadden gehad, want die dag werd het bewolkt en dat was een stuk kouder en minder mooi.
Na een lange busrit waren we weer in ons vertrouwde stadje Nelson (derde keer bezocht) waar we tot in de late uurtjes over de Nederlandse politiek hebben gefilosofeerd. Sil heeft die avond ook z'n eigen partij opgericht (programmaboekjes volgen later).

Donderdag hebben we eigenlijk de hele dag gereisd. Eerst met de bus een stuk langs de westkust naar Greymouth waar we vervolgens de 'TranzAlpine' trein hebben gepakt naar Christchurch (oostkust). Schijnt een van de mooiste treinreizen op de wereld te zijn. De besneeuwde bergen waren inderdaad best ok en ook het uitzicht op mooie valleys en bergrivieren was te pruimen. We hebben anderhalve dag in Chrischurch rondgelopen en wat sights bezichtigd. Sommige straten in de stad liggen nog volledig open door de earthquake van 2 maanden geleden. Ons hostel in het centrum had ook grote schade geleden en we moesten dus niet letten op al het plastic op de grond, de steigers op de gang en rondlopende schilders. Best cool om eens in het echt te zien hoeveel schade zo'n natuurramp aanricht. Alle vulkaanuitbarstingen, aardbevingen en overstromingen maken het vast niet makkelijker voor een geisoleerd land als Nieuw-Zeeland.
Vrijdagavond kwamen we na een korte vlucht weer aan in Auckland. Het voelde zelfs een beetje als thuiskomen toen we de (Globe)bar onder ons backpackers binnenliepen. We worden steeds beter in poolen maar de drankjes blijven hier erg duur en de muziek(smaak) waardeloos. Wel was het leuk om te zien hoe gek iedereen hier doet bij Halloween.

We hebben dit weekend dus afscheid genomen van Nieuw-Zeeland en zijn we begonnnen aan het tweede deel van onze dikste trip: Aussie!
We hebben meteen gemerkt dat Melbourne/Australie een stuk duurder is dan NZ! Mede doordat er morgen de befaamde 'Melbourne Cup' wordt gehouden (iets met paardenrennen ofzo) waardoor het heel druk is in de stad en bijna alle backpackers vol zitten... Op onze zoektocht naar een goedkoop hostel zijn we gestrikt door een Chinees om in zijn hostel te verblijven. Dat bleek echter een bouwval en niet erg gezellig. We hebben hem toen 3x zo hard teruggestrikt door middel van een acute huismijt allergie aanval door acteur Sil! :P Geld terug en peppen maar! Nu zitten we in een beter (duurder) hostel waar we net zijn ingemaakt door twee duitsers (ze zitten echt overal!) met tafelvoetbal.
De komende week spenderen we dus in Melbourne en daarna op naar Sydney!

Kussen, knuffels en kontjes van de kippetjes Ati en Sil.

• 01 November 2010 - 12:52

Vic:

Niiiiiiiiiiiiiice!!! Klinkt echt supermooi dat park!! En supervet dat jullie nu in Aussie zijn!! Ben benieuwd wat Melbourne allemaal te bieden heeft! XX

• 01 November 2010 - 15:24

Cas:

Echt heel cool dit, vooral dat kajakken in die grotten!! Nog superveel plezier de rest van jullie trip
    kusje

• 01 November 2010 - 17:09

Kim:

Hahahahaha ik heb welgeteld zeventien hardop gelachen tijdens het lezen van jullie verhaal en kijken van de foto's (Frodo hehehehehe). Klinkt ontiegelijk vet!

• 01 November 2010 - 20:41

Charles:

Supervette foto's: 1 ding: Sil: jij kan echt niet met een normale kop op foto's staan ahahaha xx

• 01 December 2010 - 10:08

Deepep@hotmail.com:

Lekkerrrr bezig gappies ! surfs up ;-]

Pep

• 02 December 2010 - 08:49

Way Too Much:

Hi guys, nu moeten jullie echt ophouden met schrijven hoor, ik kan het niet meer bijhouden. Gewoon veel te veel informatie. Voor je verjaardag dan ook niets anders dan een kort berichtje OK? Geniet er van!