Jetlag...
Door: silenadriaan
Blijf op de hoogte en volg Sil
13 September 2010 | Nieuw Zeeland, Auckland
We zitten inmiddels al bijna een weekje in central Auckland! Na een zware reis (36 uur vliegen) zijn we veilig aangekomen in NZ. Gelukkig konden we bij onze tussenstop in New York lekker buiten in het zonnetje liggen (en over de snelweg rennen).
We slapen hier samen met 4 anderen op een 'dorm room' in het Auckland Central Backpackers hostel. We hebben al Oostenrijkers, Schotten, Engelsen, een Ier ('stinky guy') en een aziaatje op de kamer gehad. Erg gezellig maar soms ook vervelend omdat veel mensen 's nachts vertrekken... Er is een lounge waar je lekker kan chillen, computers (thx Ali voor de global gossip card), een gemeenschappelijke keuken waar iedereen kookt en eet en nog een Job-Search kantoortje, waar we nu twee keer zijn geweest (daarover straks meer).
Meteen de eerste dag zijn we langs 4 (!) surfwinkels gegaan op Queen st. en kunnen niet wachten tot we zelf weer in het water liggen! :D
De rest van de week hebben we de stad doorgelopen en de belangrijkste bezienswaardigheden gezien zoals het Auckland Museum. Veel over de Maori-cultuur (waaronder een kano van 30 meter voor 100 soldaatjes) gezien en geleerd. Ook de oorlogen waar NZ in heeft meegevochten kwamen uitgebreid aan bod.
Afgelopen zaterdag zijn we naar een rugby wedstrijd gegaan (Auckland tegen Wellington) en hebben we ook de 'All Blacks' (het nationale team van NZ en de grote trots van het land) op tv bekeken. Wat een beesten!! Zeker de Maori's in het team zijn gigantisch. :D Rugby is echt leip!
Gisteren hebben we de hoogste vulkaan van Auckland beklommen: de Mt. Eden (196 m). De stad is namelijk gebouwd op 50 vulkanen! De krater en het uitzicht waren erg indrukwekkend. Het was fijn om even buiten het drukke centrum te komen en door de natuur te lopen.
We zijn ongeveer elke avond naar de bar van het hostel gegaan (hehe). Daar kunnen we tappen, gratis poolen en keihard lachen. Er komen hier namelijk echt te weirdo types (21% Chinees), je kijkt je ogen uit. :)
We hebben dus erg veel vette shit gedaan maar zijn ondertussen ook druk bezig geweest met werk zoeken. We hebben een 'tax number' aangevraagd en ook een bank account geopend. Deze heb je nodig als je hier wilt werken. Hoewel we ons bij heel veel baantjes hebben aangemeld hebben we helaas nog geen reacties ontvangen... :( Het liefst willen we op het land werken en hopelijk heeft de vrouw van het job-search kantoortje donderdag/vrijdag iets voor ons gevonden.
Omdat er in Auckland niet zoveel meer te doen is, zijn we van plan om misschien een paar daagjes surfen. :D
Dit gaan we vandaag even uitzoeken.
Hopelijk dus gauw werk, maar we vermaken ons prima hier. :) Alleen het weer valt een beetje tegen: bijna elke dag regen!
Tot de volgende keer,
Adriaan & Sil. XXX
Ps: We hebben een nieuw mobiel nummer: 0210400835 (land code is 64). Ati's mobiel is niet meer in gebruik...
13 September 2010 - 11:31
Vic:
Ziet er heel vet uit boyssss!!! Wel jammer van die regen:(.. En cool van die rugbywedstrijd!! Maar...waren jullie de enige bezoekers ofzo?! Niemand te bekennen op die tribune:P. Hoop dat jullie snel werk vinden! Of gaan jullie anders naar Zuidereiland? Heel veel plezier met surfen!! XXXXXXX PS. Schaam je niet hoor, nagelknippen moet ook gebeuren... -
13 September 2010 - 16:30
Kim:
Ziet er chill uuiuiuit! (Voornamelijk Sil op 2 paaltjes.) Men ik word jaloers! X -
13 September 2010 - 17:39
Paula:
Jaja, ik geloof het: jullie zijn het allerverst als mogelijk is van ons verwijderd: 18116 km!
Met die keurige korte nagels moet het vinden van een baantje een peuleschil zijn....hè Ati?
Succes en plezier!
xx -
13 September 2010 - 19:27
Pim:
Wat heerlijk om wat te kunnen lezen over jullie doen en laten, jongens, en om de foto's te zien. Sil als limo, top! Dat het daar zo kil is, raar, het is hier nog warmer... nooit gedacht. Veel goeds weer! XX -
13 September 2010 - 21:29
Fred:
Aaaaasah dudes wat heerlijk, ben ontieglijk jaloers.
Heeeeeeeeel veeeeeeel plezier en gooi al die charmes in de strijd bij je baantjes :D
kus -
13 September 2010 - 21:32
Fred Again:
Oh en de Haka van de All Blacks is monstervet:D -
29 September 2010 - 19:30
Elma:
Ben fan, meer:
nagelknippend 1, nagelknippend 2, stretch limo parking only(impressie), hoe vermaak je jezelf?