Jochies! :) - Reisverslag uit Tauranga, Nieuw Zeeland van Sil Scholte - WaarBenJij.nu Jochies! :) - Reisverslag uit Tauranga, Nieuw Zeeland van Sil Scholte - WaarBenJij.nu

Jochies! :)

Door: silenadriaan

Blijf op de hoogte en volg Sil

04 Oktober 2010 | Nieuw Zeeland, Tauranga

YO!
Allereerst, sorry voor de lange periode van zwijgen... We konden geen (goedkoop) internet vinden, aangezien we inmiddels niet meer in Auckland zijn. Vorige keer schreven we dat we desperate op zoek waren naar werk en met veel geluk kregen we dat de dag erna al aangeboden! We moesten diezelfde dag vertrekken zodat we donderdag aan het werk konden in een kiwifruit packhouse. We hebben dus snel onze 'hangover helmets' opgezet, onze tassen gepakt en een fatsoenlijke bus geregeld richting het kleine dorpje Katikati.
Omdat de directe bus naar Katikati die dag niet meer ging zijn we naar een grote stad (Rotorua) in de buurt gegaan en vanaf daar hebben we het laatste stuk gelift. Ging niet heel schmutsig want we moesten lang in de regen wachten, terwijl het al lang donker was... een lekkere truckert maakte uiteindelijk een u'turn om ons op te pikken.

Helaas bleek Katikati rond middernacht een mislukt spookdorpje, waar zelfs de bacpkacers dicht bleek te zijn. Volgens de job-search chick konden we daar no problemo overnachten... Slappert!
Uiteindelijk supercrack geslapen in een soort van Mini van de enige dude die wakker was in het plaatselijke 24h tankstation.

De volgende dag zijn we meteen (brakjes) aan het werk gegaan in het packhouse. We moesten 'repacken' wat betekent dat je kiwi's moet voelen op zachte plekken en zwarte vlekken of 'cuts'. En dat de hele dag, staand.... Die eerste dag hebben we een shift van 13 uur gemaakt en de andere dagen shifts van 15 uur per dag! Oftewel werken, eten en slapen. Het was in ieder geval een nieuwe ervaring , maar eigenlijk gewoon zuur werk :P. In het packhouse werkten vooral bolle maori chicks met gouden tanden en snorren. Verder nog meer kansarme mensen. Wel harde werkers! Iedereen werd namelijk constant opgehitst en dubbelgecheckt door een handvol 'supervisors' die zich veel beter voelden dan de rest. Ze zorgden met regeltjes, zoals niet praten/lachen, geen muziek en blijven staan voor een nogals slechte werksfeer... Gelukkig konden we onder onze capuchons onze koptelefoons verbergen en zo non-stop muziek luisteren. We zijn ook niet slecht in het slijmen bij de supervisors (hehe), dus na een tijdje kregen we de chillste baantjes :). Eten kon je laten bezorgen door de plaatselijke take-away en nasi en fish 'n chips gingen er bij ons wel in! Als het goed is hebben we veel geld verdiend (rond de 1600 dollar), maar dat wordt als het goed is nog gestort.

We sliepen in het Wanderlust backpackers, een beetje een verwaarloosd hostel dat werd gerund door een dronkelap genaamd Scotty. Interessante mensen ontmoet en lekker veel films+rugby gekeken.

Na anderhalve week hadden we schoon genoeg van het werk en het kwam ons dus niet slecht uit dat we een roadtrip aangeboden kregen van twee Duitsies die we in Auckland hadden ontmoet. Zij hadden een Van gekocht en wij konden prima achterin mitfahren. We spraken af in Thames (waar we heel smooth naartoe zijn gelift), waarna we richting het zuiden zouden rijden. Een beetje onhandig voor ons dus, want dat is gewoon weer terug, maar goed. Intussen hebben we de Duitsies redelijk leren kennen en hoewel we niet echt op een lijn liggen hebben we toch leuke dingen gedaan: We zijn naar 'Hot Water Beach' geweest, waar aan het strand superwarm water uit de grond komt; heerlijk gechillt. Ook hebben we na een bergopwaartse wandeling van een uurtje door een soort van jungle de Wentworth Waterfalls bezichtigt en gezwommen in superkoud water!

Intussen hebben we ongeveer de hele Bay of Plenty afgereisd en camperen we in ons scheve tentje nu al 3 nachten in Mt. Maunganui, waar je kan surfen. Rara, wat hebben we zaterdag gedaan...?!! GESURFD, en het was heerlijk! De hele dag, jammie :D!

We zijn nu in Tauranga bij de pc's van de Library. We vertrekken over 1,5 uur met de bus via Taupo naar Napiers en zeggen we de Duitsies gedag. We willen namelijk graag het zuidereiland ook nog zien, dus maken we een grote stap zuidwaarts. Er schijnt daar nog redelijk veel werk te zijn (het seasonal werk op het noordereiland is inmiddels afgelopen...) en we willen nog wat geld verdienen voor in Australie, waar we superveel willen surfen! Hier zijn de wetsuits en boards niet erg duur (bij elkaar rond de $500) en we hopen dat dat in Aussie ook zo is :).

We zullen proberen wat regelmatiger te posten :)!

We missen jullie! En hopen dat het met iedereen goed gaat!

Kussen en tijgerts,

Sil & Adriaan

• 04 Oktober 2010 - 08:43

Sil Scholte:

Sorry voor de 7 messages trouwens, internet deed beetje vreemd. Inmiddels aangekomen in Napiers na twee busritjes. Misschien morgen richting Wellington/ergens zuiderlijk. Nu wel in een erg knusse backpackers, heel gemutlich (gratis internet:)).

Slaap lekker!
    Sil & AdriaPr

• 05 Oktober 2010 - 14:05

Vic:

Leuk verhaal mannen!!! Die ge(i)le vessies staan jullie goed hoor, ziet er eeerrrrug gezellig uit daar in dat Packhouse! Heb gisteren in het hotel denk ik een doos van jullie kiwi's uitgepakt, blij dat ik jullie zo toch een beetje 'gevoeld' heb;). Ben heel benieuwd hoe Zuidereiland is!!! Frodo, eat your heart out. Wedden dat jullie veeeeeel sneller die vulkaan beklimmen dat die incapabele bleke hobbit?! Wanneer vliegen jullie nou naar Ausie? Enjoy en werkze nog, ben benieuwd of jullie volgende baan ook zo intellectueel verantwoord is;)! WE MISS YOU HEREEEE!!!!!! XXXX Vic (en ook Lautie maar die weet nooit wat ie hier moet schrijven, hij leest wel alles!)

• 06 Oktober 2010 - 19:59

Lautie:

Watup?

Alles chill hier goede cijfers lekker chillen thuis met matties en leuke sfeer op school. Ik hoop dat je een leuke tijd hebt daar.:D

• 12 Oktober 2010 - 16:29

Kim:

Geuzers wat zijn jullie al lang weg! Nu weet ik dus waar de kiwi's die ik elke ochtend eet vandaag komen. Thanks:). X